Zoek

Wouter Rogiers nieuwe voorzitter N-VA Dendermonde

Wouter Rogiers (37) uit Oudegem werd door de leden van N-VA Dendermonde verkozen tot nieuwe voorzitter. Gemeenteraadslid Patrick Van Campenhout wordt ondervoorzitter en Tom Goeman wordt de nieuwe secretaris.

“Het afdelingsbestuur wordt elke drie jaar vernieuwd en vormt de basis van de lokale N-VA-werking”, licht voorzitter Wouter Rogiers toe. “Ik ben blij dat ik na jarenlange inzet, vooral achter de schermen, nu het vertrouwen krijg van de N-VA leden om onze dynamische ploeg te gaan leiden.” Rogiers heeft ondertussen al wat ervaring opgebouwd in de politiek. Zo is hij momenteel raadgever Cultuur op het kabinet van Vlaams minister-president Jan Jambon en onderhandelde hij mee het luik cultuur in het regeerakkoord bij de laatste Vlaamse regeringsvorming.

Wouter Rogiers neemt de voorzittersfakkel over van Jordi Lauwers, die de actieve politiek in Dendermonde verlaat omwille van verhuisplannen. “We willen Jordi uitdrukkelijk danken voor alles wat hij voor onze afdeling gedaan heeft, als bestuurslid, secretaris en de laatste drie jaar als voorzitter”.

Ambitieuze plannen

Rogiers en Van Campenhout zijn alvast ambitieus. “We werken momenteel heel goed samen op bestuurlijk vlak met onze coalitiepartner en willen ook de komende drie jaren nog heel wat realiseren in deze stad”, duidt ondervoorzitter Van Campenhout. “Nadien gaan we voor niets minder dan een nieuwe bestuursdeelname”.

Het nieuwe duo zal de N-VA-afdeling moeten voorbereiden op de nieuwe verkiezingen. “2024 wordt een zwaar jaar, waar voor onze afdeling heel wat op het spel staat. We willen onze twee volksvertegenwoordigers uiteraard opnieuw in het parlement krijgen en de weg van de verandering op lokaal vlak verderzetten. Maar daarvoor kunnen we rekenen op een pak gedreven bestuursleden”, legt voorzitter Wouter Rogiers uit. “Het is belangrijk om een luisterend oor te blijven voor alle inwoners van onze stad en met hen in dialoog te gaan. Op die manier kunnen we tonen dat de kiezer ons terecht het mandaat gegeven heeft om Dendermonde te besturen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie