Search

Pieter Depouillon en ‘Kids voor Kiev’ zamelen geld in voor Oekraïne

Zanger-muzikant Pieter Depouillon uit Dendermonde brengt binnenkort het nummer ‘De Kinderen van Kiev’ uit. De opbrengst gaat naar Dokters Van De Wereld, een onafhankelijke medische ngo die ook medische hulp levert in het door oorlog getroffen Oekraïne.

De oorlogsgruwel in Oekraïne laat niemand onberoerd. Pieter Depouillon uit Dendermonde wil niet langs de kant blijven staan en wilde iets ondernemen om de onschuldige oorlogsslachtoffers te steunen. Depouillon besliste het nummer ‘De kinderen van Kiev’ op te nemen en koppelde er een steunactie voor de ngo Dokters Van De Wereld aan.

Depouillon is actief als freelance muzikant-zanger-acteur bij oa Asimov, The Wizards en Studio Gekko. ‘De kinderen van Kiev’ is een gedicht dat werd geschreven door tekstschrijfster Huguette De Backer, de mama van Depouillon, in 1986 naar aanleiding van de kernramp in Tsjernobyl. Kleinkunstgroep De Vaganten, die vooral in de jaren 60 en 70 populair was, zette de tekst destijds al op muziek.   

Omdat de tekst door de oorlog in Oekraïne weer brandend actueel is, besliste Depouillon de song te herwerken en op te nemen. Hij kreeg daarvoor de hulp van een  16-tal kinderen, die hij vond via een oproep op Facebook.

Depouillon en de ‘Kids voor Kiev’ namen het nummer op in de The Image & Sound Factory in Appels, samen met een professionele begeleidingsband met Jeroen Manhaeve (piano), Emelie De Bruyne (viool), Jone Oosterlinck (cello) en gastzangeres Jill Heyninck. Jill is de dochter van Pol Heyninck van de kleinkunstgroep De Vaganten. Het kinderkoor kreeg de muzikale begeleiding van Marjan Scholliers, muziekleerkracht in de SAMWD in Dendermonde.

De videoclip bij het nummer maakt binnenkort zijn debuut op Facebook.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van