Zoek

Dubbele verjaardag voor Renault Van Damme

In de fraaie Renaultvestiging aan de Nieuwstraat in Wieze vierde men recent een dubbele zestigste verjaardag. Niet alleen voor zaakvoerder Eric Van Damme, maar ook voor Garage Gebroeders Van Damme waren er diamanten bubbels. Met de slagroom van het gebak rond de mond bedankte Eric klanten en medewerkers voor het jarenlange vertrouwen in de zaak die hij samen met zijn broer Johan uitbouwde.

In 1962 begonnen Roger Van Damme en echtgenote Christiane aan de Aalstersestraat in Wieze met een garage die al snel verdeler van het Franse automerk Renault werd. Datzelfde jaar werd Eric als eerste van vijf kinderen geboren. Broer Johan volgde het jaar nadien. Eric en Johan werden door hun ouders besmet met de automicrobe. Ze stonden snel in het werkhuis en volgden een opleiding in de automobielsector.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Nieuwstraat waar in 2003 een nieuwbouw werd opgetrokken. Het autobedrijf werd toen gerund door de broers Eric en Johan. Tien jaar later startten de Van Dammes aan Vriesenrot op het industrieterrein Hoogveld in Dendermonde met een carrosseriebedrijf. Voortaan zou Eric de leiding in Wieze op zich nemen, Johan bouwde het carrosseriebedrijf in Dendermonde verder uit.

Ook al wordt bij Renault Wieze bijzonder professioneel gewerkt toch heerst er bij het familiebedrijf een gezellige en warme sfeer. In de zaak staat persoonlijk klantencontact centraal. En dat zal ook in de toekomst het geval zijn want dochter Maaike en schoonzoon Nils, echtgenoot van dochter Lot, koesteren als derde generatie de familiewaarden. Meer info: renaultwieze.be.

Foto: Zaakvoerder Eric Van Damme viert zestigste verjaardag.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van