Zoek

“Het was genieten van een mooie en unieke ervaring”

Omwille van corona en de bijhorende lockdowns moest Marijke Cassiman uit Appels twee jaar wachten vooraleer ze zich een hele dag kon laten verwennen door vijf plaatselijke mode-experten.

“Het was het wachten meer dan waard. Ik heb ervan genoten. Vanessa en Natacha van Kapsalon Hairfashion, Farah van Cosmedisch Instituut Farah, Caroline van Gazoil Fashion, Elsy van Schoenen Moernaut en Octave van Foto Tecqmenne haalden me elk met hun expertise uit mijn comfortzone. Ik kijk terug op een mooie en unieke ervaring. Een fantastische dag die gerust nog wat langer had mogen duren.”

Hairfashion: “Een bob gaf haar gezicht meer ronding”

Samen met Vanessa Van Hoey runt Natacha Forceville al twaalf jaar Hairfashion. De zaak specialiseerde zich in keratinebehandelingen en feestkapsels. “Ik kreeg carte blanche, maar wou van Marijke toch weten hoe zij het zelf zag. Een kapsel kan men nu eenmaal niet aan de kant schuiven als het niet zo goed zit”, zegt Natacha. “Omdat ze al bijna twee jaar wachtte op de make-over was het haar wat verwaarloosd. Dus kon ik een groot verschil maken. Haar halflange lichtbruine kapsel werd omgeturnd tot een warm blonde coupe met enkele highlights. Ik gaf haar een bob mee die haar gezicht meer ronding gaf.”

Cosmedisch Instituut Farah: “Een gezonde huid dankzij CoolLifting en Lumi 8 Led-therapie”

Farah Van Hauwermeiren runt in Oudegem al zestien jaar het Cosmedisch Instituut Farah. In haar schoonheidsinstituut ligt de nadruk op huidverjonging en huidverbetering. “Eerst analyseerden we de toestand van Marijkes gelaatshuid. Bleek dat die huid door verkeerde verzorging overgevoelig was. Dat euvel verhielpen we door na een voorbereidende peeling de CoolLifting beautygun toe te passen, een intense anti-agingbehandeling. Daarna kreeg Marijke nog de Lumi 8 led therapie die het resultaat nog extra vergrootte en een sterk herstellende werking heeft.”

Foto Tecqmenne: “Dit is leuk fotowerk”

Octave Tecqmenne vertegenwoordigt de vijfde generatie van de fotografenfamilie Tecqmenne die al 130 jaar in Dendermonde actief is. “Dit is leuk fotowerk. Jarenlang was ik voorzitter van de middenstandsvereniging, dus ik ken het reilen en zeilen bij de middenstand. Bij elke handelszaak ontmoette ik vrolijke mensen met veel passie en geduld. En Marijke was ook een dankbaar model. Makkelijk en naarmate de dag vorderde complexloos. Het is heel belangrijk om de sfeer goed te houden tijdens zo’n opdracht en om de tijd te nemen. De kleuren die zowel voor het haar, het gelaat als de kledij werden gekozen waren dankbaar voor de fotograaf.”

Gazoil Fashion: “Het wordt een zomer vol met kleuren”

Caroline en Martine Smet zijn de zaakvoerders van de Gazoil-vestigingen in Dendermonde en Temse. In het bijzonder ruime aanbod van de kledingzaak zou Marijke, met de hulp van Caroline, zonder twijfel haar gading vinden. “Omdat Marijke een eerder fletse huidskleur heeft, adviseerde ik haar het kleurenpalet aan te spreken. Keuze genoeg want het wordt een zomer vol met kleuren. Geen kleedje, wel een broek of een iets gedurfder jumpsuit met daarop een blazer. Uiteindelijk werd het de fuchsia-jumpsuit met een contrasterend groen vestje. Met die speelse kleurelementen kan Marijke met veel vertrouwen de zomer aanvatten.”

Schoenen Moernaut: “Werken met zomerse kleuren voor schoenen en handtas”

Samen met echtgenoot Evert, schoon zus Elsie en schoonbroer Rikkert leidt Elsy als derde generatie Schoenen Moernaut Zij creëerden een 1.300 m² groot modepaleis waar kwaliteit, service en beleving ordewoorden zijn. “Marijke kwam binnen met een heerlijke fuchsia jumpsuit met een groene blazer. Het was onze opdracht om op deze zomerse kleuren in te spelen. Wij overtuigden Marijke niet te gaan voor de sneakers, maar te opteren voor nog wat extra kleur met de schoenen en de handtas. Het werd een lederen sandaal met een pittig hakje met metallieke fuchsia kleurenschakeringen. Een lederen tasje met verschillende tinten maakte het geheel af.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van