Zoeken

Tuinhier Grembergen zet werk overleden Florent Dierick verder

Op 14 oktober 2021 overleed Florent, voorzitter van Tuinhier Grembergen, wel gekend als Volkstuin of ‘ t Werk van den Akker.

Florent, gekend als “den bloemist” in Grembergen, zette zich sinds 1986 samen met zijn vrouw Maria Verhelst als voorzitter in voor de organisatie. Tuinhier Grembergen zet zijn werk verder. Ondertussen is het nieuwe bestuur bekend. Tarcy Verstraeten werd benoemd als voorzitter, Bianca Smet als ondervoorzitter en secretaris, Lieve Dierick blijft penningmeester en Ian Van Overloop is bevoegd voor de werking van de tuintjes.

“Met trots kunnen wij melden dat Marnix Van Dorpe het werk van Florent als regionaal inspecteur verder zet. Hij werd verkozen op de regionale vergadering in Waasmunster op 7 maart 2022”, aldus Bianca Smet.

“De tuintjes werden in april voorzien van nieuwe paden in schors, dankzij de helpende handen van onze volkstuinders. Onze volgende activiteit is een plantenruil en -weggeefmarkt in samenwerking met FERM, deze vindt plaats op zaterdag 7 mei vanaf 14 uur op het kerkplein in Grembergen.”

Bianca Smet: “Ondertussen werkt onze voorzitter Tarcy aan een Burgeridee, een klimaatvriendelijk en duurzaam project, gefinancierd door Stad Dendermonde. In juni maken we een interessante uitstap naar De Loods in Aalst met aansluitend een wandeling in Belle Broek. Wie interesse heeft in onze activiteiten, een tuintje, om lid te worden of in het magazine Tuinhier, kan ons contacteren via de bestuursleden of volkstuingrembergen@outlook.be.”

Meer informatie: werkvandenakkergrembergen.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van