Search

Dendermonde sluit aan bij het War Heritage Institute

Met zijn rijkdom aan militair erfgoed wordt Dendermonde een van de meer dan 120 partners van ‘Belgium, Battlefield of Europe’. Het War Heritage Institute looft de expo op de benedenverdieping van het stadhuis en de multimediale belevingswandeling ‘Dendermonde op zijn Vest’. In het stadhuis huisvest een permanente expo over het militaire verleden van de stad en de link met de 19de eeuwse Wellingtonbarrière. De strijd evenals het verhaal hoe Dendermonde sinds de vroege middeleeuwen uitgroeide tot vestingstad en later martelaarstad komen er op een interactieve en boeiende manier aan bod. De 5,5 kilometer multimediale belevingswandeling ‘Dendermonde op zijn Vest’ leidt geïnteresseerden aan de hand van infoborden en luisterverhalen langs restanten van de oude vestinggordel. ‘Belgium, Battlefield of Europe’ bundelt nu al 125 musea, historische sites, organisaties en verenigingen rond militair erfgoed.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van