Zoeken

Denderbelle zet bezienswaardigheden in de kijker

Op initiatief van de Lebbeekse cultuurraad werden aan het Veerhuis in Denderbelle nieuwe toeristische infoborden voor de groene deelgemeente geplaatst. De nieuwe borden geven informatie over de bezienswaardigheden van Denderbelle, het Veerhuis en de oude loop van de Dender.

“Rekening houdend met de werken voor de nieuwe fiets- en voetgangersbrug werd het Veerhuis, de woning van kunstenaar Frank Steyaert, gekozen als locatie voor de nieuwe borden”, weet schepen van cultuur Maria Van Keer die aanwezig was op de officiële inhuldiging. Ondervoorzitter Walter De Rop van de cultuurraad benadrukte nogmaals het belang van Denderbelle als knooppunt in het wegennet van de vroeg-Romeinse tijd. Dat versterkt steunpunt op de Dender kreeg aandacht op een infobord. De meanderende Dender, zoals te zien op de Ferrariskaart op een van de borden, werd in 1792 gekanaliseerd als Canal de la Dendre. Op een ander paneel vindt men een zwartwit foto van het Veerhuis anno 1915. De foto deed dienst als postkaart die door soldaten naar het thuisfront werd gestuurd. Eén infobord stelt de bezienswaardigheden van Denderbelle voor. Men vindt foto’s en informatie over De Villa, de Sint-Martinuskerk, het beeld van de Tongenslijpers, het Sintemettenshuyzeken en het Gemeentehuis.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van