Expo Adolf Willems in de Onze-Lieve-Vrouwekerk

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk kan men nog tot 30 september kennis maken met het unieke werk van kunstschilder Adolf Willems (1866-1953). Willems behoorde tot de Dendermondse School en had in zijn oeuvre een enorme voorliefde voor het interieur van de kerk. De tentoonstelling toont dan ook Willems’ kijk op het kerkinterieur in de eerste helft van de vorige eeuw. De tentoonstelling kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de Kerkraad, de stad Dendermonde, de Dienst Toerisme en de vzw Vrienden van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

De expositie is van dinsdag tot zondag van 13 tot 17 uur open. De toegang is gratis. Tijdens het bezoek ontdekt men meteen ook de rijke kunstschatten van de dekanale kerk. Bij de tentoonstelling hoort een brochure waarvoor oud-stadsarchivaris Aimé Stroobants verantwoordelijk tekende.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement