Zoeken

Expo Adolf Willems in de Onze-Lieve-Vrouwekerk

In de Onze-Lieve-Vrouwekerk kan men nog tot 30 september kennis maken met het unieke werk van kunstschilder Adolf Willems (1866-1953). Willems behoorde tot de Dendermondse School en had in zijn oeuvre een enorme voorliefde voor het interieur van de kerk. De tentoonstelling toont dan ook Willems’ kijk op het kerkinterieur in de eerste helft van de vorige eeuw. De tentoonstelling kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen de Kerkraad, de stad Dendermonde, de Dienst Toerisme en de vzw Vrienden van de Onze-Lieve-Vrouwekerk.

De expositie is van dinsdag tot zondag van 13 tot 17 uur open. De toegang is gratis. Tijdens het bezoek ontdekt men meteen ook de rijke kunstschatten van de dekanale kerk. Bij de tentoonstelling hoort een brochure waarvoor oud-stadsarchivaris Aimé Stroobants verantwoordelijk tekende.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van