Lotgenotengroep rond depressie bestaat 25 jaar

Altis Dendermonde, de lotgenotengroep die mensen met depressie ondersteunt, bestaat 25 jaar. De organisatie werd in 1998 door Magda Van den Eede uit Hamme – in overleg met de Christelijke Mutualiteit (CM) in Dendermonde – opgericht. Altis heeft sindsdien veel mensen geholpen om te gaan met depressie en mentale gezondheidsproblemen. Sinds vorig jaar werkt Altis onder de vleugels van UilenSpiegel vzw. Deze vereniging zet zich in voor de ondersteuning van mensen met psychische problemen en psychische kwetsbaarheid.

“We zijn enorm trots op wat we de afgelopen 25 jaar hebben bereikt”, zegt Magda. “We hebben mensen geholpen die zich vaak alleen voelen en die niet wisten waar ze terecht konden voor steun. Door onze lotgenotengroep hebben we hen een plek kunnen bieden waar ze begrepen worden en waar ze zichzelf kunnen zijn.”

Het 25-jarig jubileum van Altis Dendermonde is een mijlpaal voor de groep en een kans om te reflecteren op hun werk en de impact die ze hebben gehad op de gemeenschap. “We willen graag iedereen bedanken die ons heeft gesteund en geholpen in de afgelopen 25 jaar”, vult Magda aan. “We blijven ons inzetten voor onze missie om mensen met depressie te ondersteunen en hen te helpen een gezonde en gelukkige toekomst te creëren.” Meer informatie: altis-depressie.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement