Search

Met de fiets langs de Wellingtonbarrière

Vorig jaar organiseerde Heemkring Marcel Bovyn tweemaal een fietstocht langs de Wellingtonbarrière. Gezien het grote succes van het initiatief leidt bestuurslid en specialist terzake Paul Putteman op zondagnamiddag 24 september de geïnteresseerden opnieuw langs de restanten van dit unieke militaire historische erfgoed.

“200 jaar geleden werd door de Hollanders begonnen met de oprichting van een geheel van fortificaties gericht tegen Frankrijk. Dendermonde maakte deel uit van de fortificatiegordel die de naam ‘Wellingtonbarrière’ meekreeg. Uit die tijd bleven onder andere de Hollandse Kazerne, de kazematten en het Arsenaal aan de Zuidlaan bewaard”, wil Paul Putteman al een paar gegevens kwijt. Samen met Heemkring Bovyn maakt Putteman op zondag 24 september om 14 uur afspraak op de Grote Markt met een bezoek aan de tentoonstelling over de Wellingtonbarrière in het Stadhuis. Nadien fietst men langs de restanten van de barrière richting Fort 3 Rozenbroek in Sint-Gillis. De tocht eindigt omstreeks 17.30 uur.

De uitstap in kosteloos voor de leden van de heemkring, niet-leden betalen 5 euro. Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan via puttemanpaul@gmail.com.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van