Zoek

Wieze Oktoberfeesten koestert de ingrediënten van weleer

Zaterdag 14 oktober maken de Wieze Oktoberhallen weer plaats voor de honderden liefhebbers van de sound van Oberbayern, de dirndls en lederhosen, de braadworsten en het speciaal voor de gelegenheid gebrouwen Festbier. De legendarische Wieze Oktoberfeesten serveren traditioneel vooral de vriendschappelijke sfeer die als “Ode an die Freude” vanop de fresco’s in de hallen wordt beloofd. Ein prosit!

De vroegere Oktoberfeesten duurden op hun hoogtepunt 16 dagen en lokten 200.000 bezoekers naar het kleine Wieze. In het dorp had trouwens iedereen wel een band met de familiebrouwerij Van Roy waar in 1997 het laatste brouwsel uit de brouwketels vloeide. De eigenaars van de Oktoberhallen, de West-Vlaamse brouwerij De Brabandere en Radar Events bliezen het event een paar jaar geleden nieuw leven in. De vraag naar een terugkeer van de Oktoberfeesten klonk trouwens steeds maar luider. En de Oktoberfeesten spraken duidelijk een nieuwe generatie aan.

Een onmisbaar bestanddeel van de Oktoberfeesten blijft natuurlijk het bier! Brouwerij De Brabandere brouwt voor de Wieze Oktoberfeesten opnieuw hun uniek Festbier met een lager alcoholpercentage van 3,5%. Een Oberbayern orkest moet voor de authentieke stemming zorgen. Ook van de andere artiesten wordt sfeer verwacht. Op de affiche staan trouwens vooral artiesten die in het verleden op de Oktoberfeesten al voor de nodige ambiance zorgden. Zij kunnen zaterdag 14 oktober alvast rekenen op de vocale steun van de duizend aanwezigen die opnieuw voor een unieke sfeer zullen zorgen.

De Oktoberfeesten vinden plaats op 14 oktober vanaf 17 uur. Meer informatie: wiezeoktoberfeesten.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van