Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

“De lokale politiek is dichtbij en relevanter dan ooit”

Zoals in veel Vlaamse gemeenten zullen de resultaten van de federale en regionale verkiezingen van 9 juni vast een invloed hebben op het kiesgedrag van de Dendermondenaars bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober. Kan de huidige meerderheid van CD&V en N-VA opnieuw de burgemeester- en schepenenzitjes in het stadhuis vullen?

CD&V wil met een aantal nieuwkomers naar de verkiezingen en hoopt zo de burgemeesterssjerp nog eens een oranje tint te geven. Het afscheid van Piet Buyse zou de partij echter de status van grootste formatie kunnen kosten. En voortaan gaat de sjerp naar de grootste partij binnen de meerderheid. Kan NV-A die rol dan overnemen? Daar waar de CD&V vreest voor een debacle bij de federale en Vlaamse verkiezingen, hoopt N-VA daar voordeel uit te halen.

Ook Vooruit/Groen, de samenwerking zou blijven, hoopt garen te spinnen bij de Vlaamse verkiezingen en bij het Conner Rousseau-effect. De socialisten denken met weemoed terug aan de succesjaren van INZET en Norbert De Batselier. Het resultaat van 9 juni zal zonder twijfel vooral in het voordeel van Vlaams Belang spelen maar weinigen verwachten dat de partij de stemmenwinst zal kunnen verzilveren. Dat zal eventueel ook voor PVDA het geval zijn.

Bij de verkiezingen van 2024 vindt de kiezer in Dendermonde een nieuwe naam op de lijst. ‘Vernieuwing’ wordt een positief lokaal project, dat voorbijgaat aan de klassieke politieke tegenstellingen en partijpolitieke structuren. Kopman wordt Laurens Hofman die vandaag in de gemeenteraad de dynamische fractieleider is voor de Open VLD. Zoals in veel andere gemeenten willen de liberalen met een andere naam andere wegen uit. “De lokale politiek is dichtbij en relevanter dan ooit, maar Dendermonde werd te lang bestuurd door dezelfde mensen”, klinkt het.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van