Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

Stadsbestuur voorziet geen grote financiële risico’s

Het stadsbestuur maakte vorige maand een tussentijdse balans op van het #Project9200. “Door de economische crisis moest de stad eind vorig jaar het meerjarenplan bijsturen. De stad bespaarde op eigen werkingsmiddelen en trof extra energiebesparende maatregelen. De belastingen werden niet verhoogd, de inwoner werd niet getroffen”, aldus het bestuur. “Ook de investeringsprojecten werden grondig gescreend. Een aantal investeringen kunnen pas later starten, maar we kozen duidelijk om te blijven investeren en de doelstellingen uit het meerjarenplan #project9200 maximaal te realiseren.”

“Om dit financieel evenwicht te bewaren, monitort de stad continu de financiële situatie. (..) Hieruit blijkt dat de uitgaven en ontvangsten in evenwicht blijven en dat er ondanks de financiële druk momenteel geen grote financiële risico’s zijn. Ook voor de investeringen blijven we op koers. Binnen deze legislatuur zijn er 116 miljoen euro investeringen gepland, waarvan reeds 63 miljoen euro of 54% gerealiseerd is. We blijven verder werken aan een nooit geziene golf van investeringen in onze stad. Het bestuur van de stad blijft vastberaden gezond en zorgvuldig financieel duurzaam beheer garanderen, zonder de belastingen te verhogen.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van