Jouw advertentie op deze website? Neem contact op.

Search

“Het resultaat van een jaar hard werken”

De jaarlijkse ‘Prijs van de Stad Dendermonde’ is dit jaar weggelegd voor Janca Van Wesemael. Voor de 25-jarige studente aan de KASK is de bekroning het resultaat van een jaar hard werken. In de Stedelijke Academie Muziek, Woord en Dans zijn de vaak beklijvende tekeningen van de laureate tot eind oktober te ontdekken.

De Dendermondse Janca Van Wesemael moet het kunstzinnige wel in de genen hebben. “Voor zo ver ik het me kan herinneren heeft mijn mama altijd interesse gehad voor kunst. Maar pas dit jaar heb ik haar kunnen overtuigen zich in te schrijven aan de academie. Mijn zus is een creatieve duizendpoot en mijn broer viel voor de muziek.”

Janca zelf is ondertussen al dertien jaar studente aan de academie waar ze afstudeerde in de Specialisatie Tekenkunst en ondertussen in het derde jaar Keramiek zit. Professioneel werkt ze als interieur-architecte van Sint-Lucas Gent in een groot keukenbedrijf. Wie in de SAMWD de tekeningen van Janca Van Wesemael ontdekt, is ongetwijfeld verrast door het onderwerp van haar werk. “Vaak haal ik mijn inspiratie bij het varken. Ik ben gefascineerd door de textuur van het varken, de vormen die het aanneemt en zijn intelligentie. Die speciale eigenschappen wil ik tonen in mijn werk.” Janca bereikt een speciale sfeer door te werken met verschillende materialen zoals inkt, bisters, aquarel en grafiet.

‘De Prijs van de Stad Dendermonde’ en de bijhorende tentoonstelling geeft de jonge kunstenares een gevoel van voldoening. Bij de start van vorig academiejaar was dat tenslotte haar doel en ze werkte er hard voor.

De tentoonstelling is tot eind oktober te bezoeken tijdens de openingsuren van SAMWD aan de Kerkstraat 47.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van