Zoek

Cultuurhuis Belgica presenteert ‘Morris’ (8+)

‘Morris’ is een muzikale vertelling op tekst van Bart Moeyaert. Phara de Aguirre neemt de rol op van elegante verteller en het ensemble Oxalys speelt de zwierige muziek. “Het verhaal is meeslepend, de woorden zijn zorgvuldig tot de mooiste zinnen geboetseerd. (..) Morris is beperkt in spektakelwaarde, maar groots in puurheid”, schrijft De Standaard.

Zo goed als elke dag moet Morris de berg op om de hond van zijn oma te zoeken. Het dier is een meester in ontsnappen. Ze heet niet toevallig Houdini. Net als Morris met de hond in zijn armen aan de tocht naar huis begint, valt de sneeuw met bakken uit de lucht. Van het ene op het andere moment staat de jongen er enkeldiep in. Boven op de berg snijdt de noorderwind. Het dal lijkt erg ver weg. Tot overmaat van ramp doet Houdini nog eens wat ze het liefste doet: ervandoor gaan. Morris weet zich even geen raad. Maar dan verschijnt in al dat wit ineens een lotgenoot — met een grote mond en een reusachtige ram.

‘Morris’ is geschikt voor 8+ en vindt plaats op zondag 29 oktober om 16 uur in cultuurhuis Belgica, Kerkstraat in Dendermonde. Meer informatie: ccbelgica.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van