Zoeken

Nostalgie op aloude Dendermondse jaarmarkt

In het stadscentrum verwacht men maandag 23 oktober de grote massa voor een reeks activiteiten die rond de jaarmarkt worden gebouwd. De aloude jaarmarkt, Dendermonde verkreeg de rechten al in 1397, ademt nostalgie. Naast de jaar- en veemarkt, met runderen op de markt, paarden in de Papiermolenstraat en pony’s in de Koningin Astridlaan, maken verschillende organisaties en verenigingen van de gelegenheid gebruik om hun werking voor te stellen en geld in het laatje te brengen. Ook de horeca toont zich dan van haar beste zijde.

Wist je trouwens dat op maandag 23 oktober van 14 tot 17 uur ook een prikkelarme kermis plaatsvindt? De standhouders zullen de attracties zorgvuldig aanpassen, zodat ze een aangename ervaring bieden aan mensen met autisme, overgevoeligheid voor prikkels of andere sensorische uitdagingen. Kortom een evenement waar iedereen kan genieten van de magie van de kermis, zonder overweldigd te worden door prikkels.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van