Search

Gianni De Wit nieuwe voorzitter van Jong cd&v Dendermonde

Gianni De Wit (33) uit Baasrode leidt voortaan de jongerenafdeling van cd&v Dendermonde.

“Ik kijk er echt naar uit om deze taak op mij te nemen”, legt Gianni De Wit uit. “Ondanks mijn ‘iets gevorderde’ leeftijd als ‘jongere’ voel ik nog steeds goed aan waar jongeren écht van wakker liggen. Waar ze écht nood aan hebben.

“Als zelfstandige zit gedrevenheid in mijn DNA, dat wil ik nu ook vertalen naar onze cd&v-jongerenafdeling. We moeten vooruit met onze jongeren. 2024 moet het jaar van de verjonging worden in onze lokale politiek en daar wil ik mij 100% voor geven.”

Naast zijn voorzitterschap in de lokale afdeling is Gianni ook aangesteld als nieuwe jongerenvoorzitter voor Jong cd&v regio Dender. “Vanuit onze (scholen)stad Dendermonde is het heel belangrijk om een goede band te onderhouden met de afdelingen rondom ons. Vele jongeren van buiten Dendermonde komen hier naar school, daarom is het belangrijk dat we goed met elkaar communiceren zodat we de problemen en adviezen van alle jongeren kunnen vertalen naar de lokale besturen”, vult Gianni aan. “Daarom ben ik blij dat ik ook dit team mag aansturen om zo een beter beeld te krijgen van wat er echt speelt bij jongeren, zowel binnen onze stad als erbuiten.”

Gianni zal de cd&v-jongerenafdeling ook klaarstomen voor de komende lokale verkiezingen in 2024. “Het doet mij echt plezier dat onze lokale cd&v-afdeling een vernieuwingstraject in haar rangen doorvoert. Als nieuwe lokale jongerenvoorzitter steun ik ten volle dit traject. We hopen met de volgende verkiezingen gemotiveerde jongeren aan de kiezer voor te stellen. Een heuse opdracht maar ik kijk er echt naar uit om zowel onze jongerenafdeling als onze cd&v-lijst mee te helpen vernieuwen. De sleutel om Dendermonde goed te kunnen blijven besturen bestaat, volgens ons, uit een mix van ervaren en nieuwe krachten.”

Gianni zal zich in de lokale jongerenafdeling laten bijstaan door Tibo Van Herreweghe die als ondervoorzitter van Jong cd&v Dendermonde mee de lijnen zal uitzetten voor het vernieuwingstraject binnen de jongerenafdeling.

Foto: Gianni De Wit (links) en Tibo Van Herreweghe.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van