Zoek

Scheepvaartmuseum pakt uit met drie tentoonstellingen

Baasrode – Zaterdag 29 maart stelde het Scheepvaartmuseum liefst drie nieuwe tentoonstellingen voor: “Oost-Vlaanderen Waterprovincie”, “Het Tij Keert! Watergebonden erfgoed langs de Rupel” en “De scheepswerven tijdens de grote oorlog”.

De eerste tentoonstelling “Oost-Vlaanderen Waterprovincie” toont aan dat de Schelde en haar bijrivieren een voorname rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de provincie Oost-Vlaanderen. Ze bepaalden het landschap, de vorming van dorpen & steden en zorgden ervoor dat nijverheid & industrie tot bloei kwamen. Daarnaast vormden ze voor vele Oost-Vlaamse kunstenaars een bron van inspiratie. Aan de hand van – zelden tentoongestelde – werken uit de provinciale kunstcollectie wordt de impact van het water op de provincie Oost-Vlaanderen op beklijvende wijze geduid.

“Het Tij Keert! Watergebonden erfgoed langs de Rupel” is een reizende tentoonstelling rond het rijke watergebonden erfgoed – langs beide oevers van de rivier de Rupel. De tentoonstelling richt de schijnwerpers op de vele watergebonden verhalen die de rijke geschiedenis van de streek vormen. De nadruk ligt op ons erfgoed: overblijfselen van vroegere scheepswerven, killen en schepen, steenbakkerijen, molens, brouwerijen, veren, bruggen enzovoort.

“De scheepswerven tijdens de grote oorlog” vertelt het verhaal van de grote impact die de eerste wereldoorlog had op scheepsbouw en de werven in Baasrode.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie