Zoek

Sporttrofeeën 2010 uitgereikt

Dendermonde – Volleybalclub Oudegem, Mathijs Dierickx, Julie Croket en Jef Kuppens zijn de winnaars van de verschillende sporttrofeeën die de stad Dendermonde dit jaar uitreikte.

De dames van Volleybalclub Oudegem, winnaar in de categorie sportclub, speelden vorig seizoen kampioen in de eerste nationale, en maakte promotie vaar de eredivisie, de hoogste competitie in ons land. De Dames B, een ploeg bestaande uit vooral eigen jeugdspeelsters, speelde kampioen in eerste provinciale.

Badmintonspeler Mathijs Dierickx schopte het vorig jaar tot de finale van het Belgisch Kampioenschap bij de jeugd, en won die finale in het dubbelspel zelfs -en mag zich dus Belgisch Kampioen noemen- met Freek Golinski. Bij de volwassenen strandde hij met diezelfde partner in de halve finale. De trofee voor sportvrouw gaat naar Julie Croket, turnster bij GymMax. Ook zij behaalde indrukwekkende resultaten, onder andere de zilveren medaille op de World Cup in Gent en een negende plaats op het Europees Kampioenschap in Birmingham.

Tenslotte behaalde ook Jef Kuppens een sporttrofee. Nu 81 jaar oud, en nog steeds een fanatiek wandelaar: hij stapte al 41 maal de Dodentocht, en legde in 2010 zo’n 2500 kilometer af. Minder dan zijn gewoonlijke 3000 kilometer wegens een bilkwetsuur, maar ruim voldoende om de trofee voor sportverdienste te krijgen.