Zoek

De helft meer kleuters voor VLEK-kleuterschool

Dendermonde – De Dendermondse scholen kunnen na de derde inschrijvingsperiode een eerste balans opmaken. Voor de Vrije Lagere en Kleuterschool (VLEK) in Grembergen is het resultaat bijzonder positief. “De kleuterschool stijgt maar liefst met 50 %. Deze stijging is gespreid over de verschillende instapmomenten van het komende schooljaar”, meldt directeur Luk De Mey.

De school had een grote toeloop verwacht maar de stijging neemt wel grote proporties aan. “Onze school vernieuwt en past haar onderwijs aan de 21ste eeuw aan. Teamteaching, klasdoorbrekend werken, nieuwe onderwijsvormen, geen zittenblijven enzovoort werden geïntroduceerd en leveren bijzonder goede resultaten op”, aldus Luk De Mey.

“Ook de nieuwbouw van de school zorgt voor een meer intense samenwerking tussen de leerkrachten zowel van het kleuter- en lageronderwijs. Toch is het succes van de school te zoeken bij de manier van het professioneel werken maar zeker ook bij het onderwijzend personeel. ‘De leerkracht doet ertoe’ horen wij op verschillende studiedagen weerklinken, en dat is inderdaad de rode draad doorheen onze werking.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie