Zoek

Rugbyclub tevreden met nipt verlies

Sint-Gillis – “Voor deze uitslag had heel het vaderlands rugby vooraf getekend”. Zo’n uitspraak verwacht je na een klinkende overwinning. Toch komen de woorden van Alain Buyens, voorzitter van de Dendermondse Rugbyclub, er na de verloren wedstrijd in de ING Cup. De tegenstander dit weekend was dan ook niet van de minste. ’t Gooi staat op dit moment eerste in de Nederlandse competitie.

Het zag er nog voor het eerste fluitsignaal al niet goed uit voor de Dendermondse Rugbyclub: niet minder dan vier spelers moesten verstek laten. Als spelverdeler en Zuidafrikaan Johan Nel al na 10 minuten wedstrijd met een enkelblessure wordt afgevoerd, lijkt de match helemaal verloren. Toch kan Dendermonde, die derde staat in de eerste divisie, de 0-10 achterstand in de loop van de eerste helft ombuigen tot een 12-10 voorsprong. Dendermonde laat zich duidelijk niet naar de slachtbank leiden. Na een eervolle strijd onder het oog van het Dendermondse schepencollege, zijn het uiteindelijk de Nederlanders die met de overwinning naar huis gaan. Uitslag: 17-24.

Trainer Stijn Van Hauwermeiren is vooral tevreden over de invallers: “Een paar reserves zijn echt boven zichzelf uitgestegen op deze match, en dat is ook precies wat je kan verwachten als ze vrij onverwacht het vertrouwen krijgen. Een mooie opsteker na het débacle van vorige week, en zo vlak voor de thuismatch tegen landskampioen Bosvoorde.” Ook voorzitter Buyens is tevreden: “Na de winst van onze veteranen, juniors, miniemen, benjamins en kadetten eerder op de dag, is hier toch sprake van een morele overwinning en een superdag voor onze club.”