De Lijn investeert in station Dendermonde

Dendermonde – De Lijn maakte gisteren haar plannen bekend voor bijkomende investeringen. Naast nieuwe tramsporen, bussen en trams, investeert de openbare vervoersmaatschappij ook in enkele stationsomgevingen, waaronder die van Dendermonde. De Lijn wil haar bussen beter laten aansluiten op de treinen van de NMBS, het comfort van de perrons opwaarderen en betere reisinfo geven. Voor Dendermonde is er 350.000 euro voorzien.

Bart Van Malderen, Vlaams parlementslid en schepen van mobiliteit in Dendermonde, juicht op zijn weblog deze beslissing toe, maar roept ook de NMBS op haar verantwoordelijkheid te nemen. Infrabel, die de infrastuctuur van de spoorwegen beheert, liet ons weten dat in 2009 de werken starten om de onthaalinfrastructuur voor de reizigers te verbeteren. Die investering kadert in het gewestelijk expresnet (GEN). De studie over de verhoging van de perrons, de aanpassing van de spoorconfiguratie en de verdere verbetering van de toegankelijkheid loopt nog.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord