Zoek

Bouw nieuwe gevangenis vanaf 2009

Dendermonde – De bouw van de nieuwe gevangenis in Dendermonde zal een jaar vlugger beginnen dan eerst voorzien. De werken zullen starten in 2009. Als alles volgens plan verloopt, kan het gebouw twee jaar later, in 2011, de eerste gevangenen ontvangen. De gevangenis komt op het terrein aan het Oud Klooster.

Gisteren, woensdag 7 maart, kwamen alle betrokken instanties, met ondermeer de Regie der Gebouwen, het Ministerie van Ruimtelijke Ordening, het provinciebestuur en het stadsbestuur, samen voor overleg in het stadhuis van Dendermonde.

Na de ontsnapping van 28 gevangenen vorige zomer was de druk groot om het project vooruit te laten gaan. Gisteren, Of de vele groepen die op het carnaval in Aalst en Dendermonde de spot dreven met de ontsnapping een factor waren in de snelle beslissing, is niet duidelijk.

Het Nieuwsblad en De Standaard melden bovendien dat de oude gevangenis, eens leeg, gerenoveerd zal worden. Zo kan ze terug in gebruik worden genomen. Welke categorie degetineerden in het oude gebouw in het centrum van de stad zal ondergebracht worden, is nog niet duidelijk, aldus Dirk Janssens, adviseur van de minister van Justitie, in de Corelio-kranten.

Lees het bericht bij Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie