Zoeken

Kennismaking genealogie: stel zelf je stamboom op

Dendermonde – De Dendermondse afdeling van de Vlaamse Vereniging voor Familikunde (VVF) organiseert nu donderdag 15 maart een kennismaking met genealogie. VVF-medewerker Luc De Backer geeft tekst en uitleg over wat je als beginnend genaloog moet weten en waar je terecht kan voor hulp.

Op de belangrijke momenten in een mensenleven, bij geboortes, sterfgevallen of huwelijken, raken mensen aan de praat over vroeger, komen er namen ter sprake die de jongere generatie van de familie niet meer kent… “Eigenlijk is dit familiekunde in zijn oorspronkelijkste vorm: ervoor zorgen dat een gemeenschappelijk stukje verleden niet verloren gaat”, vertelt Wim Decommer van VVF-Dendermonde.

Hoe je van verhalen op een familiefeest de stap zet naar echte genealogie, dat is waar de hulp van VVF van pas komt. Met hun documentatiecentrum “Prinsenhof” aan de Vlasmarkt in Dendermonde en hun jarenlange ervaring helpen ze je een heel eind op weg.

De kennismaking van volgende donderdag 15 maart is er speciaal voor wie geïnteresseerd is, maar niet meteen weet waar te beginnen. De voordracht begint om 20.00 uur in de schepenzaal van het stadhuis van Dendermonde. De toegang is gratis en zonder verplichtingen.

Meer informatie: www.vvf-dendermonde.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie