N-VA protesteert tegen verst(r)ikking in Dendermonde

Dendermonde – N-VA waarschuwde deze voormiddag in Dendermonde voor een mogelijke verst(r)ikking van Vlaanderen. In bajesplunje protesteerden de mandatarissen en sympathisanten aan de gevangenis in Dendermonde. Kop van jut is de Waalse Parti Socialist. De “verst(r)ikking” is een subtiele verwijzing naar voorzitter Elio Di Rupo en zijn eeuwige strikje.

Met de actie willen de Vlaams nationalisten duidelijk maken dat er nogal wat schort bij justitie. “De overbevolking van de gevangenissen daalde niet en voor de problematiek van de geïnterneerden is er nog steeds geen oplossing”, laat de partij weten in een mededeling. Daarnaast wijst ze ook op de mislukte informatisering, de gerechtelijke achterstand, de slechte staat van de gevangenissen en het feit dat enkele beruchte gangsters vrijgelaten worden of met penitentiair verlof mogen.

De actie komt er enkele dagen nadat bekend werd dat de bouw van de nieuwe gevangenis in Dendermonde een jaar eerder dan gepland zal beginnen.

www.gevaarvoorverstrikking.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord