Zoeken

Dendermondse scholen domineren de Bednet Battle

Baasrode/Grembergen – Langdurig zieke kinderen hebben het niet makkelijk. Ze zijn niet alleen ziek, ze missen ook lange tijd de lessen en riskeren te moeten zitteblijven. Ook het contact met klasgenoten en vrienden is niet makkelijk. Kathy Lindekens, bekend van radio en televisie, richtte voor die zieke kinderen de vereniging Bednet op. Bednet wil hen meer kansen bieden om het gemis aan communicatie met de klasvrienden en de school te verkleinen. Aan Bednet is nu een wedstrijd gekoppeld: Bednet Battle. Twee Dendermondse scholen domineren er de lijst van inzendingen.

Het vijfde jaar van de Vrije Lagere en Kleuterschool uit Grembergen, de klas van juf Lieve, stelt hun Bednet in Grembergen voor. De creatieve bedidee├źn van de leerlingen staan verzameld in een mooie Powerpoint-presentatie.

De Visitatieschool in Baasrode heeft op haar beurt niet minder dan 3 projecten ingediend. Met de rode knop kom je overal! is een swingend nummer onder leiding van juf Annemarie. Ons Bednet is een prachtig werkstuk van het zesde leerjaar onder leiding van juf Ria. Deze klas heeft niet alleen een bednetbed voorzien, maar ook een bednetcomputer, – overtrek, -mat en bednetraampjes! Ons digitaal krijt is dan weer een project van juf Kathleen. Met haar maakten de leerlingen een website waarop zieke klasgenoten kunnen oefenen als zaten ze gezond en wel op de schoolbanken.

De winnende klas mag zijn bednet in het echt laten maken, een dag in een professionele muziekstudio een lied opnemen of wordt sterjournalist bij het computermagazine Clickx. Stemmen op een van deze creatieve projecten doe je via http://www.bednetbattle.be.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie