Zoek

Stadsbestuur gaat investeren in De Mespel

Het stadsbestuur heeft 44.500 euro voorzien voor cultuurcentrum De Mespel in Mespelare. Dat antwoordde schepen van Openbare Werken Leen Dierick op een vraag van Hilde Raman (Vlaams Belang). De vrijwilligers van het feestcomité van de kleinste deelgemeente steken zelf al de handen uit mouwen om het gebouw op orde te krijgen, maar de slechte vloer en de erbarmelijk riolering is werk voor de stad, aldus Raman op de gemeenteraad van 18 april.

In haar antwoord erkende Dierick zowel het goede werk van de vrijwilligers als de ernstige problemen. In de begroting voor dit jaar zijn werken aan de vloer en de riolering -die regelmatig verstopt- ingeschreven voor een totaal bedrag van 33.000 euro. Bovendien is er ook geld vrijgemaakt voor brandwerende wanden in de stookplaats en zal de achtergevel van het gebouw, die aangetast is door insijpelend water, aangepakt worden. Eerder al investeerde de stad in het speelplein achter het cultuurcentrum.

Wanneer de werken zullen beginnen, is nog niet duidelijk.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie