RopaRun doorkruist Dendermonde

Sint-Gillis/Dendermonde/Grembergen – Zondagavond 27 mei passeren ruim 200 ploegen langeafstandslopers door de stad. Onder de noemer RopaRun (wat staat voor Rotterdam-Parijs) lopen de atleten in estafette van Parijs naar Rotterdam. Het vertrek is voorzien voor vanvond, 26 mei, in de Franse hoofdstad. De lopers gaan deze sportieve uitdaging om “trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”, aldus de RopaRun-website.

Wanneer de lopers precies in onze stad passeren, is moeilijk te voorspellen. Volgens de planing zullen de teams zondagavond laat, vanaf ongeveer 23.00 uur, hier zijn.

Het traject dat de lopers op Dendermonds grondgebied afleggen loopt van de Heirbaan in Sint-Gillis over de Sint Gillislaan, Van Langenhovestraat, Boonwijkstraat, Paardentrapstraat, Burgemeester Portmanslaan, Geldroplaan, Leopold II laan, Martelarenlaan, naar de Zeelsebaan.

De totale afstand die de lopers afleggen is 530 kilometer – Dendermonde ligt ruim over de helft. Aanmoedigingen, gejuich en steunbetuigingen van supporters langs de straat zijn meer dan welkom.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie