Archeologisch onderzoek in de Beurzestraat en Zwarte Zusterstraat

Dendermonde – In afwachting van de rioleringswerken in de Beurzestraat en Zwarte Zusterstraat zal het Dendermonds archeologisch team een beperkt archeologisch onderzoek uitvoeren.

De Beurzestraat en Emiel Van Winckellaan ontstonden in de middeleeuwen. Het is volgens de archeologen mogelijk dat belangrijke informatie wordt gevonden over de ontwikkeling van de middeleeuwse stadskern. Men zal volgende maand ter hoogte van de aansluiting Beurzestraat en Emiel Van Winckellaan een sleuf met een breedte van ongeveer 2 meter en een maximale lengte van 10 meter graven. De bedoeling is het onderzoek rond te hebben voor het weekend van Katuit zodat het wegdijk tijdelijk kan worden hersteld.

De rioleringswerken in de Beurzestraat en Zwarte Zustersstraat zullen dit najaar plaatsvinden. De aanpassingen aan het laagspanningsnet en het waterbedelingsnet zijn al voltooid.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie