Zoeken

Archeologisch onderzoek in de Beurzestraat en Zwarte Zusterstraat

Dendermonde – In afwachting van de rioleringswerken in de Beurzestraat en Zwarte Zusterstraat zal het Dendermonds archeologisch team een beperkt archeologisch onderzoek uitvoeren.

De Beurzestraat en Emiel Van Winckellaan ontstonden in de middeleeuwen. Het is volgens de archeologen mogelijk dat belangrijke informatie wordt gevonden over de ontwikkeling van de middeleeuwse stadskern. Men zal volgende maand ter hoogte van de aansluiting Beurzestraat en Emiel Van Winckellaan een sleuf met een breedte van ongeveer 2 meter en een maximale lengte van 10 meter graven. De bedoeling is het onderzoek rond te hebben voor het weekend van Katuit zodat het wegdijk tijdelijk kan worden hersteld.

De rioleringswerken in de Beurzestraat en Zwarte Zustersstraat zullen dit najaar plaatsvinden. De aanpassingen aan het laagspanningsnet en het waterbedelingsnet zijn al voltooid.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie