Zoek

Luc Dierick (Sportraad): “Veel nieuwe en enthousiaste mensen hebben zich geëngageerd”

lucdierick

Dendermonde – Luc Dierick, de nieuwe voorzitter van de stedelijke sportraad, benadrukte in zijn toespraak naar aanleiding van de uitreiking van de jaarlijkse sportprijzen dat 2007 een belangrijk jaar wordt.

“Het zou mij verwonderen, dames en heren, dat u nog niets zou vernomen hebben over de nieuwe sportbeleidsplanning van de Vlaamse regering en de mogelijkheden die geboden worden op lokaal vlak zowel materieel, dus subsidies, als concrete sportieve ondersteuning voor alle sporten en sportbeoefenaars”, aldus Luc Dierick.

“Dat 2007 een cruciaal jaar is hoeven we niet te onderlijnen. Na de verkiezingen van 2006 is een nieuwe bestuursploeg aan de slag en zijn ook diverse adviesraden opnieuw geïnstalleerd. Veel nieuwe en enthousiaste mensen hebben zich geëngageerd. Het is dus duidelijk het moment om het lokaal sportbeleid uit te stippelen voor de komende legislatuur en maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden die aangeboden worden.”

Het sportbeleidsplan moet het volledige lokale beleid in kaart brengen en legt het accent op vier thema’s:

1. Directe subsidies via een reglement.

2. Ondersteunen en stimuleren van anders georganiseerde sport (bijvoorbeeld buurtgerichte sport, schoolsport, …).

3. Aandacht voor toegankelijkheid en diversiteit.

4. Meerfasen planning omtrent sportinfrastructuur.

De Vlaamse overheid legt hiervoor elk jaar (tot 2013) 63.000 euro op tafel. Dit betekent 1,5 euro per Dendermondenaar. De stad betaalt elk jaar ook nog eens 0,75 euro per inwoner. Dit betekent jaarlijks 31.500 euro. Daarnaast zijn ook impulssubsidies beschikbaar. Voor Dendermonde is dit een bedrag van 33.600 euro dat tijdens deze legislatuur kan worden besteed aan een bepaald thema.

Voorzitter Luc Dierick hoopt alvast in november het nieuwe sportbeleidsplan de gemeenteraad te kunnen presenteren.

“Wij kunnen alleen maar maximaal informeren en oproepen deel te nemen, want er is veel heel werk aan de winkel willen we de trein niet missen. Tevens zullen wij alles in het werk stellen om de sport op ons grondgebied te blijven activeren en promoten”, aldus Luc Dierick op het eind van zijn toespraak op 1 juni.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie