Zoek

‘den Achthoek’ houdt eerste geslaagd buurtfeest!

Sint-Gillis – De Achthoek is een vrij recente verkaveling achter de kerk van Sint-Gillis. Er wonen vooral jonge mensen. Omdat de verkaveling in drie verschillende fasen werd gerealiseerd , vormde de buurt nooit echt één geheel. Sinds dit weekend is daar verandering in gekomen.

Een wijkcomité van ongeveer 20 mensen begonnen in december vorig jaar met de voorbereiding van een groot buurtfeest. Dit weekend was het eindelijk zover en vond onder een stralende zon het eerste buurtfeest met een gevarieerd en goed gevuld programma plaats.

“’s Morgens ontwaakte de wijk vol met witte, rode en zwarte ballonnen, de kleuren van het eigen ontworpen 8-hoek-logo. Vanaf 14 uur verschenen de eerste bewoners op straat voor een leuke voortuintjeszoektocht waarmee je al snel anderhalf uur zoet was. Onderweg werd ook getrakteerd op een gratis ijsje. De kinderen konden zich bovendien uitleven op het middenplein waar een springkasteel, een schminkstand en allerhande volksspelen stonden opgesteld. De ouders vonden de dranktent dan weer een passende afkoeling.”

Het feest werd ’s avonds verder gezet in basisschool De Bijenkorf aan de Koning Albertstraat. Een heerlijke barbecue stilde de 167 hongerige magen en nadien kon iedereen verder verbroederen bij leuke dansmuziek.

Het buurtfeest werkt inspirerend want in de ideeënbus werden een aantal leuke voorstellen gedropt. Het kersverse wijkcomité krijgt de handen vol!

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie