Pater De Smet “invloedrijke Belg”

Dendermonde – Pater Pieter-Jan De Smet, van wie een standbeeld staat aan de grote kerk in Dendermonde centrum, is een van de 30 meest invloedrijke Belgen aller tijden. Dat is althans de visie van de redactie van het weekblad Knack.

Invloedrijk wil, volgens het weekblad, zeggen dat de persoon in kwestie de loop van de geschiedenis mee bepaalde. “De mannen en vrouwen in deze lijst hebben allemaal iets verwezenlijkt wat invloed heeft gehad op de wereld die na hen kwam. In bijna alle gevallen kun je zelfs spreken van een internationaal belang”, zo staat er te lezen op de website van Knack.

In de internetverkiezing die aan de lijst hangt, bengelt onze pater De Smet voorlopig onderaan het lijstje. Aan ons, Dendermondenaren, om daar wat aan te doen. Allen daarheen!

Lees alles over Pater De Smet op http://users.skynet.be/pater.de.smet/.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord