Haagem Kermis: 40 jaar gouden petatten

Oudegem – Voor de 40ste maal zullen er op zondag 2 september petatten rond de oren van de inwoners van Oudegem vliegen. De petattenworp vanop de pui van het gemeentehuis is een publiekstrekker die vorig jaar zo’n 800 mensen op de been bracht. Elk van hen hoopt het uniek, handgemaakt, gouden sierraad te bemachtigen.

De petattenworp start rond zeven uur ’s avonds als Titten zijn volk toespreekt. Titten is het hoofdpersonage uit het boek De Filosoof van Haagem van de plaatselijke schrijver Jef Scheirs. Titten spreekt tot ‘Haagem’ zoals dat tijdens de échte verkiezingsmeeting 81 jaar geleden, in 1926, gebeurde. De schalkse Titten doet zoals steeds zijn best om het politieke landschap op een heldere manier te schetsen.

Na de toespraak, als om 19.30 uur de brandweersirene loeit, kan de eigenlijke petattenworp beginnen. De waardebon voor de gouden petat zit ergens tussen de circa 1.000 verpakte petatjes. Veel gegadigden, slechts één gelukkige.

Voor het volledige programma van Haagem Kermis, zie de Uit Tips.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Eén reactie

Geef een reactie