Zoek

Debutant Baasrode opent met bijna-stunt!

Baasrode – De kersverse 2de nationaler Baasrode kreeg gisteren – op de eerste speeldag van de krachtbalcompetitie – met buur Opstal een zeer zware klus voorgeschoteld. Opstal streed vorig jaar nog tot op de laatste speeldagen voor promotie naar eerste nationale afdeling en was erop gebrand om in deze derby de volle buit mee naar huis te nemen. Na een spannende en voor de toeschouwers zeer mooie wedstrijd luidde het verdikt: Baasrode 17 – Opstal 17.

Opstal startte meteen vinnig en via een vroege rugworp trachtten de bezoekers de nieuwkomer meteen tegen de muur te zetten. Maar Baasrode nam nadien onverwachts de leiding over. Het was zelfs de thuisploeg die de pressing voerde en Opstal dat steeds op achtervolgen was aangewezen. Net voor rust slaagde Opstal erin om enkele fouten van de thuisploeg af te straffen zodat de rust met een 9-8 bereikt werd.

Na de pauze zette Opstal de bordjes ook meteen weer in gelijk zodat Baasrode moest herbeginnen. Baasrode liep nadien weer enkele keren een paar punten uit. Maar de bezoekers slaagden er steeds in om bij te benen en kwamen zelfs in de allerlaatste minuut op voorsprong. Op 5 seconden van het einde scoorde de thuisploeg de oververdiende gelijkmaker. Na een spannende en voor de toeschouwers zeer mooie wedstrijd luidde het verdikt: Baasrode 17 – Opstal 17.

Baasrode had bijna al een stunt vast op de eerste speeldag. Ontgoocheling om de gemiste kans of blijheid omwille van het eerste extra punt? Geen tijd om te tobben, volgende week wacht ’t Klaverken Buggenhout. De tweede en ook meteen de laatste derby van de heenronde.

Buggenhout – Baasrode vindt plaats zondag 30 september om 14.30 uur op het terrein aan de Bovendonkstraat in Buggenhout. De reserven spelen om 13.30 uur. (jf)