Zoeken

Middenschool Atheneum Dendermonde tegen pesten

Dendermonde – Gisteren, maandag, was dag van de diversiteit op de middenschool van het Dendermondse atheneum. De dag kadert in een heel programme dat pesten en steaming moet tegengaan.

Vorige week bekeken de leerlingen de educatieve voorstelling “Angels en geboeide tongen”. In de voorstelling van PACO–producties staan pestkoppen en afpersers met hun giftige angels oog in oog met de slachtoffers en hun geboeide tongen. Twee acteurs vertaalden wat maar al te vaak de keiharde realiteit is voor het jonge publiek.

Om pesten en steaming een halt toe te roepen, gingen de eerstejaars nadien aan de slag om een affichecampagne op poten te zetten. “PESTEN, NEE!”, is hun devies. De leerlingen van het tweede jaar werken aan een informatiecampagne rond het probleem. Vooral het aspect van de hulpverlening en slachtofferhulp zal worden uitgediept. De resultaten zullen onder andere te lezen zijn in de schoolkrant “Kadee”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie