Middenschool Atheneum Dendermonde tegen pesten

Dendermonde – Gisteren, maandag, was dag van de diversiteit op de middenschool van het Dendermondse atheneum. De dag kadert in een heel programme dat pesten en steaming moet tegengaan.

Vorige week bekeken de leerlingen de educatieve voorstelling “Angels en geboeide tongen”. In de voorstelling van PACO–producties staan pestkoppen en afpersers met hun giftige angels oog in oog met de slachtoffers en hun geboeide tongen. Twee acteurs vertaalden wat maar al te vaak de keiharde realiteit is voor het jonge publiek.

Om pesten en steaming een halt toe te roepen, gingen de eerstejaars nadien aan de slag om een affichecampagne op poten te zetten. “PESTEN, NEE!”, is hun devies. De leerlingen van het tweede jaar werken aan een informatiecampagne rond het probleem. Vooral het aspect van de hulpverlening en slachtofferhulp zal worden uitgediept. De resultaten zullen onder andere te lezen zijn in de schoolkrant “Kadee”.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie