Zoeken

1282 werklozen in Dendermonde

Dendermonde – In september 2007 waren er 1.282 niet-werkende werkzoekenden in Dendermonde. Een jaar geleden waren dat er nog 1.603. De werkloosheidsgraad in onze stad bedraagt 6.13%, wat net iets lager is dan de 6.43% voor heel Vlaanderen. Dat alles blijkt uit cijfers die de VDAB bekend maakte.

20% minder werkzoekenden op een jaar tijd is goed nieuws voor onze stad. Toch laat een vergelijking met de cijfers uit de gemeenten rondom ons zien dat de daling niet zo spectaculair is als op het eerste gezicht lijkt.

In Lebbeke (werkloosheidsgraad 4.53%), Wichelen (werkloosheidsgraad 4.79%) en Zele (werkloosheidsgraad 5.54%) daalt het aantal werklozen duidelijk sneller: respectievelijk met 28.4%, 22.2% en 23% op een jaar tijd.

In Hamme en Berlare daalde het aantal werklozen op een jaar tijd met respectievelijk 20.3 en 20.8%, een evolutie vergelijkbaar met die in Dendermonde. Alleen in Buggenhout, waar de werkloosheidsgraad 4.95% is, daalt de werkloosheid minder snel (-13.9% op een jaar tijd).

Bart Van Malderen, schepen van de stad Dendermonde en lid van het Vlaams Parlement, laat op zijn blog weten tevreden te zijn over de evolutie van de cijfers in het arrondissement Dendermonde. Het arrondissement omvat naast de hoger genoemde gemeenten ook Wetteren, Laarne en Waasmunster. “De daling is het grootst bij jongeren en bij vrouwen tussen 45 en 49 jaar”, stelt Van Malderen. “De actieve rol van de VDAB om mensen te stimuleren in hun zoektocht naar werk en het succes van de dienstencheques zullen hieraan niet gering zijn. Ook de allochtonen volgen de trend van de autochtone Vlamingen. De daling is wel gering voor 50-plussers en arbeidsgehandicapten.”

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie