Zoek

“Hawaï was een prachtige ervaring”

Dendermonde – Trialeet Tomas Mannaert bericht opnieuw over zijn deelname aan de Iron Man Hawaï vorige zaterdag …

Hallo, hier even nog een kort overzicht van mijn wedstrijd gisteren. Ik moet het kort houden want we krijgen niet veel tijd omdat iedereen plots wilt e-mailen.

Ik nam eem goede zwemstart en zat in een goed groepje. Ik wou geen krachten verspillen, maar ik kon het toch niet laten de kop te trekken in deze groep. Aan het keerpunt zag ik dat ik te snel bezig was, 27 minuten is ook voor mij te snel (zeker zonder pak). Ik nam gas terug . Na 58 minuten kwam ik terug aan land.

Op de fiets was het echt te gek. Er werd ongelofelijk hard gefietst. Waar ik de ganse week al mee bezig was, gebeurde toch wel zeker. Ik kreeg een penalty. Terecht maar ongelukkig hoor. Ik kwam tijdens een klim iets te dicht bij de kerel voor mij en ik geraakte er niet meteen over. De refree kende geen genade en ik kon 4 minuten aan de kant. Hierdoor was ik uit mijn lood, maar vooral uit mijn ritme geslagen. Het duurde tot aan het keerpunt voor ik er mentaal weer tegenaan kon. Ik denk dat heel dit gedoe me ongeveer 10 minuten kostte. Ondertussen waren de temperaturen ook al hoog opgelopen. Het was hier de warmste dag sinds weken en ook de wind was enorm komen opzetten. Op sommige stukken kon je niet op je beugel liggen of je kwam ten val. Meewind kennen ze hier ook niet zenne. Uiteindelijk kwam ik na 5.24 van mijn orbea gekropen.

Tijdens het lopen hield ik me de eerste kilometer rustig, ook al omdat mijn hartslag niet meer wilde zakken. Ik was bang dat ik een klop zou krijgen. Uiteindelijk heb ik niet meer naar mijn horloge gekeken en ben stevig door gegaan. De laatste 10 kilometer heb ik tegen de limiet gelopen. Het was alles of niks. Ik wou immers nog onder de 10 uur geraken. Dit lukte me niet door de gekende reden.

Ik ben tevreden met mijn eerste deelname hier in Hawaï. Het was een prachtige ervaring. Ik kan ook vasstellen dat ik veel sterker geworden ben sinds Malaysia. Voor de kenners: in Malaysia deed ik het met een gemiddelde hartslag van 158; gisteren was mijn gemiddelde na 10.08 uur wedstrijd 166 slagen per minuut.

Tot in Dendermonde. Ik kom er overwinteren.
Tomas

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

3 Responses

Geef een reactie