Oudegem verliest van landskampioen

Oudegem – In het damesvolleybal heeft VC Oudegem zondag verloren van landskampioen Tongeren. Het ging om een wedstrijd van de achtste finales voor de Beker van België. De verhoopte stunt zat er voor Oudegem niet in, dat trouwens een reeks lager geklasseerd staat dan Tongeren.

Onze dames uit ‘Aaghem’ hadden bij het begin van de wedstrijd duidelijk last van de zenuwen. De eerste set was al vlug beslecht met 12-25.  De tweede set werd andere koek. De bezoekers uit Tongeren liepen snel 12-16 uit maar wisten nadien geen blijf met de service van het 18-jarige jeugdproduct van Oudegem, Tasha Moens. Die toverde 25-17 op het bord. De landskampioen is vertwijfeld en stapelt de fouten op. In de volgende set lijkt daar geen verandering in te komen. Oudegem bleef stevig voorop, maar wie dacht dat de buit al binnen was, kwam bedrogen uit (21-25). In de vierde set kwam er opnieuw een felle remonte van Oudegem en Tongeren mocht blij zijn bij 25-27 het te kunnen uitmaken na drie matchballen. Oudegem ging strijdend met 1-3 onder. Een (onverwachte) stunt had zeker gekund.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie