Beloning voor opvallende fietsers

Opvallen in het verkeer: het loont. Niet alleen rij je veilig tijdens de donkerste maanden van het jaar, scholieren die gebruik maken van de juiste verlichting en die fluorescerend materiaal dragen, maken kans op een beloning. In de loop van de komende maanden zal de politie in Dendermonde honderden filmtickets en balpennen uitdelen.

Al sinds 11 oktober is de politie bezig met een campagne rond fietsverlichting. De politie controleert niet alleen jongeren die van en naar school fietsen. Ook wie met et de fiets naar de jeugdbeweging of de muziekschool rijdt wordt in de gaten gehouden.

Jongeren van wie de fiets niet in orde is, krijgen een brief mee. Daarin staat haarfijn uitgelegd wat er scheelt. Aan de hand van een bijkomende folder probeert de politie de ouders meteen te overtuigen van het nut van het dragen van reflecterende kledij. Naast de ouders wordt ook de schooldirectie op de hoogte gebracht.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord