Zoeken

Parket introduceert nieuw onderzoeksprocédé in de strijd tegen hormonenmisbruik

Dendermonde – Het parket van Dendermonde gebruikt in zijn strijd tegen het verhandelen en het gebruik van hormonen in de veesector een nieuw labotechnisch onderzoeksprocédé. Dat laat volgens parketwoordvoerder Theo Byl toe om exogeen toegediende hormonen makkelijker op te sporen. Bij recente huiszoekingen op 17 verschillende plaatsen in Oost- en West-Vlaanderen, zijn enkele honderden dieren in beslag genomen voor verder onderzoek.

“Specifiek aan dit onderzoek is dat, onder aansturing van het parket Dendermonde en de bijstandsmagistraat van het parket-generaal Gent, voor de detectie van hormonaal behandelde dieren, de speurders gebruik konden maken van een nieuw labotechnisch onderzoeksprocédé. Dat laat toe om exogeen toegediende hormonen makkelijker op te sporen, en dat is een belangrijke stap in de bestrijding van het gebruik van hormonen bij dieren”, aldus Theo Byl.

Deze voormiddag werden nog vier verdachten voor de onderzoeksrechter in Dendermonde gebracht. (bron: Belga)

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie