Zoeken

Groene logo’s voor Dendermondse scholen

Baasrode, Dendermonde, Grembergen, Sint-Gillis – Vijf Dendermondse basisscholen vallen dit jaar in de milieuprijzen. Eentje ervan, ’t Vlasbloempje in Grembergen, krijgt zelfs de hoogste onderscheiding. De prijzen kaderen in het project Milieuzorg op School (MOS).

Elk jaar reikt een jury MOS-logo’s uit aan de Vlaamse scholen. Om in aanmerking te komen moeten scholen en hun leerlingen werk maken van afvalpreventie, verkeer, zuinigheid wat betreft water en energie, én plaats maken voor natuur op school. Dit jaar vallen 399 scholen in de prijzen, waaronder vijf uit Dendermonde.

Basisschool De Bijenkorf in Sint-Gillis behaalt een eerste logo. Een tweede logo is weggelegd voor de gemeentelijke basisschool Baasrode, de gemeentelijke basisschool Baasrode Kloosterstraat en het buitengewoon lager onderwijs Het Laar in Dendermonde.

Basisschool ’t Vlasbloempje uit Grembergen gaat met de grootste onderscheiding lopen: hun derde MOS-logo is binnen. De Grembergse school is een van de slechts 81 scholen in Vlaanderen die dit jaar zo’n logo 3 binnenhalen. Dit derde logo wordt vandaag 8 november door Vlaams minister Hilde Crevits, bevoegd voor leefmilieu en natuur, in Brussel officieel uitgereikt.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

10 reacties

 1. Langs deze weg aan jullie ALLEMAAL -directie, voltallig pesoneel en leerlingen- een héél dikke proficiat met dit “milieuvriendelijke” prachtresultaat !

  Allemaal samen en dit reeds van jongsaf, bewust en efficiënt, willen werken aan een gezonde toekomst voor éénieder … jullie hebben méér dan reden genoeg om TERECHT FIER te zijn op jullie zelf en jullie toffe school !!!

  Groetjes,
  Marline

 2. (vervolg)

  Uiteraard zijn hogergenoemde felicitaties bestemd voor ALLE deelnemende scholen, maar een DERDE logo verdient uiteraard ook de ALLERDIKSTE proficiat !

  Dus VLASBLOEMPJE te Grembergen …

  Marline

 3. Als directeur van de basisschool van het GO! ’t Vlasbloempje wil ik al de leerlingen, van de kleuterklas tot het zesde leerjaar, en het personeel proficiat wensen voor het derde en laatste deel van het MOS-logo. Iedereen wist al te vertellen: ” Hier stopt het niet voor ons. Wij gaan verder voor de groene vlag. ’t Vlasbloempje wil de “groenste” school worden uit Dendermonde en omstreken.”

  Ik wil ook al de andere scholen proficiat wensen omdat ook zij strijden voor het milieu.

  Natuurlijk ook een welgemeende proficiat aan mijn collega’s van de andere kant van de Schelde, “De Bijenkorf”. Tof dat jullie ook gestart zijn en het eerste deel van het logo reeds behaald hebben.

 4. Het is mooi om te vernemen dat er daadwerkelijk iets gedaan wordt aan het milieu. En zoals het spreekwoord zegt: “Jong geleerd is oud gedaan.” Aan iedereen een gemeende proficiat. Volhouden hé meisjes en jongens!!

 5. Proficiat met het behalen van jullie derde MOS-logo.
  Het is heel fijn om te horen hoe bewust jullie dagelijks met milieu omspringen.
  Blijf er voor gaan en sleep die groene vlag in de wacht!
  Julli verdienen dat!

 6. Als leerkracht van de bassisschool van het GO! ’t Vlasbloempje ben ik echt wel fier dat wij het derde MOS-logo hebben behaald. Dit is voor de hele school een hele eer. We zijn vastbesloten om ons verder in te zetten en we proberen die felbegeerde MOS-vlag ook nog te veroveren. We GO! for it !!!!!!

 7. Hallo kinderen, leerkrachten, directeur & iedereen van ’t Vlasbloempje.
  Jullie waren voorbestemd om het MOS-logo te halen met zo’n prachtige naam voor jullie school. Ik hoorde van de directeur dat jullie een “natuurplaatsje of natuurhoekje” gaan openen op jullie schooldomein. Als ik het zo hoor zijn jullie echte natuurliefhebbers. Doe zo verder met de natuur te beschermen. Je hoort het iedere dag in het nieuws dat natuurbescherming nodig is. Hoe zit het met de frisse lucht in de klassen? Hoe gaan jullie om met energie en water?

  NOGMAALS PROFICIAT AAN IEDEREEN DIE ZICH DAAR INZET OM ER VOOR TE ZORGEN DAT ER NOG “EEN BLOEM EN WAT GRAS DAT NOG GROEN IS” OVERBLIJFT.

  Saartje

Geef een reactie