Zoek

AZ Sint-Blasius wint Golden Service Award

azsintblasiuswintprijs

Dendermonde – De dienst schoonmaak van het AZ Sint-Blasius heeft samen met haar externe partner ISS de ‘Golden Service Award’ gewonnen. Het ziekenhuis werd gelauwerd als ‘Best schoongemaakt project’ binnen de categorie ‘Gezondheidszorg’.

De dienst schoonmaak van het AZ Sint-Blasius probeert kwaliteit te bereiken door op een gepaste manier te investeren in mensen, schoonmaakmethodes, machines, materialen en management. De schoonmaakkwaliteit werd meetbaar gemaakt en de resultaten worden regelmatig teruggekoppeld aan het eigen schoonmaakpersoneel en aan het personeel van ISS. De kwaliteitscontroles zijn zowel gebaseerd op visuele- als op bacteriologische controles. Het schoonmaakbeleid is gebaseerd op 7 pijlers.

Het resultaat, een schoon ziekenhuis, draagt bij tot het comfortgevoel van patiënten en bezoekers en bij de hygiëne en veiligheid van de zorg. De patiënten ondervinden bovendien dat de schoonmaakster ook een aanspreekmunt kan zijn –soms een troost kan zijn- en kan bijdragen tot een aangenaam verblijf in het ziekenhuis.

Het schoonmaakpersoneel is terecht fier op de internationale onderscheiding. De schoonmaaksters ervaren de prijs als een teken van erkenning voor hun dagelijkse inzet ten dienste van patiënten en collega’s.

The Golden Service Awards, een initiatief van Kimberly-Clark Professional, zijn voor het eerst uitgereikt in Engeland in 1990. In Nederland en België zijn de Awards voor het eerst uitgereikt in 2002. Inmiddels worden de Awards – ook wel bekend als de ‘Oscars’ van de schoonmaakindustrie – georganiseerd in het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Italië, Nieuw-Zeeland, Australië en Zuid-Afrika. De Awards werden uitgereikt in het Kurhaus te Scheveningen (Nederland).

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie