Search

Bloemencorso in het teken van gastronomie en lekker eten

Sint-Gillis – Op een gezellige bijeenkomst in de cafetaria van het sportcomplex in Sint-Gillis werd gisterenavond door regisseur Frank Praet het thema van het Bloemencorso 2008 voorgesteld.

“Een vijftiental jaar geleden werd door de dames van onze vrienden- en kennissenkring besloten om regelmatig samen te komen en lekker te gaan eten. Dit wel te verstaan onder vrouwen. Ze noemden zich ‘De Genieterkes’. De reactie van de mannen bleef niet achterwege. We besloten, zoals het echte Bourgondiërs past, dezelfde weg op te gaan met dien verstande uitsluitend eetgelegenheden te bezoeken van vreemde origine of met een buitenlands karakter. Onze naam moesten we niet ver gaan zoeken en deze wordt tevens het thema van het 58ste Bloemencorso. Het corso van 7 september heeft als thema … Vreemdeters. De bedoeling is dat iedere wagen de gastronomie van een bepaald land of een bepaalde gemeenschap in de kijker plaatst. De gastronomie, het lekkere eten en de specifieke dranken primeren in de uitbeeldingen op de wagens en in mindere mate de verwijzingen naar het land of de gemeenschap van herkomst”, aldus Frank Praet zaterdagavond.

Het Bloemencorso vindt plaats op zondag 7 september 2008 in Sint-Gillis. Meer informatie: www.bloemencorsosintgillis.be

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie