Zoek

Noria wint ‘Van Rap tot Klassiek’

Dendermonde – De Dendermondse muziekgroep ‘Noria’ won gisteren de liedjeswedstrijd ‘Van Rap tot Klassiek’ in CC Belgica. Het Davidsfonds organiseerde deze Nederlandstalige liedjeswedstrijd ter gelegenheid van hun 130-jarig bestaan. Noria sleepte zowel de prijs van de jury als de publieksprijs in de wacht met hun ijzersterk nummer ‘Arghe Winter’, de titelsong van hun theaterproject.

 Noria haalde het nipt van de al even sterke Buggenhouste folkgroep ‘Fjorten’. “Het was een echte nek-aan-nekrace, beide groepen waren aan elkaar gewaagd, wellicht gaf het thuisvoordeel althans bij het publiek de doorslag”, klinkt het in het kamp van de verliezende groep. Noria weerlegt deze kritiek. “Wij hadden maar een tiental ‘fans’ meegebracht.” De stemming leek ons in ieder geval vrij eerlijk te verlopen. De toeschouwers dienden twee bolletjes te kleuren op hun stembriefje.

Wat Noria met de prijs – een optreden in CC Belgica – zal doen, weten ze nog niet, vertellen ze op hun website. Wellicht hebben ze nog even bedenktijd nodig, want beter doen dan hun theaterconcert van vorig jaar wordt geen eenvoudige opgave.

Noria

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

2 Responses

  1. Door het gebruik van zinsneden als “in het kamp [van de verliezende groep]” doorklinkt in de tweede paragraaf onterecht een zekere vijandigheid tussen Fjorten en Noria. Zaterdag heb ik daar alleszins weinig van gemerkt, integendeel!

    Ook heb ik niemand horen klagen over het voting-systeem.

    Het was een spannende strijd (het stemmenverschil getuigt hiervan), maar Noria heeft verdiend gewonnen, punt uit.

  2. Pingback: Fjorten

Geef een reactie