Zoek

Gemeenteschool Appels verdwijnt

Appels – De gemeenteschool in Appels zal overgaan naar het vrije -katholieke- net. Dat besliste het schepencollege deze week op voorstel van de Raad van Bestuur van de Vrije Katholieke Basisschool Appels-Oudegem. Als gevolg hiervan zal Appels maar één lagere school meer hebben.

“Ongeacht het feit dat het schoolteam van de gemeentelijke lagere school schitterend werk verricht op pedagogisch en educatief vlak (bij de nationale OVSG-toetsen halen de leerlingen jaar na jaar tot 8% meer, in elke discipline, dan het Vlaamse gemiddelde) loopt het leerlingenaantal jaar na jaar terug”, aldus schepen van onderwijs Pierre Caudron in een mededeling.

De gemeenteschool in Appels heeft geen eigen kleuterschool. Dat is waarschijnlijk de reden van de terugval in het aantal leerlingen. Bovendien is Appels, waar jaarljks gemiddeld 25 kinderen worden geboren, te klein om twee volwaardige scholen te hebben.

De scholen zullen op 1 september van dit jaar versmelten.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie