Scholieren zamelen meer dan 1.200 kilogram batterijen in

Dendermonde – De werkgroep Milieu op School van het VTI Dendermonde zat de voorbije maanden niet stil. De groep zette ook dit schooljaar z’n schouders onder een inzamelactie van oude batterijen. Om de leerlingen extra te motiveren, werd aan deze actie een wedstrijd gekoppeld. De klas met het meeste batterijen per hoofd werd met een gratis, extra sportdag beloofd.

De resultaten van de actie zijn ondertussen bekend. In totaal werd meer dan 1.2OO kg batterijen ingezameld! De klas die het best presteerde, is het eerste jaar industriële wetenschappen. De scholieren brachten liefst 34,31 kilogram per kop samen.

De werkgroep Milieu op School neemt verder nog de speelplaats van blok C, die gebruikt wordt door de leerlingen van de eerste graad, onder handen. De leerkrachten en leerlingen slaan de handen letterlijk in elkaar en planten nieuwe lindebomen op de speelplaats. Daarnaast worden verschillende plantenbakken gevuld. Op deze manier maakt de werkgroep deze speelplaats klaar voor een groene lente.

Op initiatief van de werkgroep neemt de school ook deel aan de “Dikke Truiendag” op 15 februari 2008. Op die dag wordt de verwarming in de school gevoelig lager gezet. De leerlingen worden uiteraard gewaarschuwd zich lekker warm te kleden. Op die manier wil de werkgroep de leerlingen sensibiliseren om minder energie te verbruiken, wat uiteraard een bijzonder actueel thema is, gelet op de torenhoge energieprijzen enerzijds en de Kyoto-doelstellingen anderzijds.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Halloweentocht laat de feniks herrijzen

Zaterdag 28 oktober zijn Halloween-liefhebbers van alle leeftijden opnieuw welkom op de jaarlijkse Halloweentocht van Handbalclub Elita. “Dit jaar belooft het evenement

Geef een reactie