Zoek

’t Zeepaardje en Marjan Scholliers in de prijzen

Dendermonde – Duikclub ’t Zeepaardje en Marjan Scholiers, dirigente van jeudgkoor JEKO, gaan met de Dendermondse persprijzen lopen. Dat beslisten de Dendermondse journalisten gisteren. De laureaten krijgen hun prijs overhandigd op 6 april in het stadhuis van Dendermonde. Vorig jaar lauwerde de Dendermondse perkring kunstenaar Tuur De Rijbel en HonorĂ© De Blieck van de Dendermondse Ijsberen.

Duiken in Dendermonde begon in 1972, toen Olympos pas de deuren opende en een afdeling van de Mechelse duikclub Neptunus mocht verwelkomen. De Dendermondse afdeling wordt al snel een zelfstandige club, ’t Zeepaardje, geofficialiseerd in 1975. De club trekt in sneltemp nieuwe leden aan en is mee verantwoordelijk voor de populariteit van de duiksport in onze regio. Tegenwoordig zijn bijna 150 duikers aangesloten bij de club.

Marjan Scholliers gidst al vier jaar een vijftigtal jongeren door de wereld van de koormuziek. Als dirigente van JEKO uit Appels staat ze -letterlijk- voor een groep enthousiaste zangers vanaf zes jaar oud. De oudsten van de groep zijn ondertussen een eindje in de twintig. Ondanks, of misschien wel dankzij het leeftijdsverschil slaagt Marjan Scholliers er steeds weer in een goede sfeer te scheppen in de muzikale groep.

Proficiat aan beide winnaars van de voltallige redactie van Editie.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Geef een reactie