Leerlingen veiliger naar school

Grembergen – “Kinderen en ouders sensibiliseren om gezien te worden in het verkeer, is mee een taak van de school”, aldus Luk De Mey, directeur van de Vrije Lagere en Kleuterschool aan de Rootjensweg. “Onze school heeft gedurende de donkere weken, van half november tot vandaag, een actie gevoerd om de fluojasjes en de fietshelm te promoten zodat men duidelijk gezien. Deze actie was zowel bedoeld voor voetgangers en fietsers.”

De kinderen konden spaarpunten verdienen door hun fluojasje en/of fietshelm te dragen. In de klas konden de kinderen de punten laten registreren. Een volle spaarkaart gaf hen recht op een ‘veiligheidsprijs’. Het resultaat is spectaculair. “Ruim de helft van onze kinderen, ongeveer 160 leerlingen, kreeg gisteren een prijs! Een resultaat dat heel opmerkelijk is”, aldus Luk De Mey.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Circus Pipo in Dendermonde

Circus Pipo slaat binnenkort zijn tenten op in Grembergen. De voorstellingen vinden plaats van 11 tem 15 mei 2022 op het Raymond

Geef een antwoord