Zoeken

Windhoos teistert Dendermonde (getuigenverslag)

windhoosdendermonde.jpg

Dendermonde – Dendermonde werd gisteren rond kwart na 11 getroffen door een krachtige windhoos. Gert Piqueur woont op het Statieplein en zag het allemaal gebeuren. Op zijn blog vind je het volledige verhaal.

“De windhoos trok een spoor van vernieling van in de Boonwijk tot (naar het schijnt) in Buggenhout. Ook het stationsplein werd herschapen in een ware ravage. Het toeval wil dat ik net de stortregen en de bliksem aan het observeren was door onze ramen. Een zware trein leek in aantocht maar dat bleek uiteindelijk een windhoos te zijn. De grote verlichtingspaal van de parking van de nmbs knakte af, het reclamebord hier op amper 10 meter voor de deur vloog weg tegen onze voorgevel en één wagen zou zelfs volledig zijn omgedraaid.

Het noodweer trok snel weg en we konden de schade gaan opnemen. Deze bleek vrij groot te zijn. Alle wagens op de parking van het station werden beschadigd, verschillende auto’s verloren alle ruiten, die van mij slechts één. Verder werden de bushokjes beschadigd, verloor het station wat dakpannen en heeft de fietsenstalling ook schade geleden. Op het ogenblik van dit schrijven is de brandweer volop aan het opruimen want morgen, of beter straks, moet het dagelijkse leven hier weer op gang komen.”

Bekijk hier een aantal foto’s.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Wereldwinkel Dendermonde steunt 11.11.11

Begin november is traditioneel de campagne-periode van 11.11.11. Dit jaar wil Oxfam-Wereldwinkel Dendermonde de actie op een speciale manier ondersteunen. 10% van

Eén reactie

Geef een reactie