Leerpunt Waas en Dender

Dendermonde – De centra voor basiseducatie van Dendermonde en Sint-Niklaas smelten samen tot het Leerpunt Waas en Dender. Dat is nodig omwille van het nieuwe decreet op het volwassenenonderwijs dat schaalvergroting vereist.

In het centrum voor basiseducatie krijgen cursisten een brede waaier van vorming om het eigen ‘kennen, kunnen en doen’ te versterken. Taal, sociale kennis, Nederlands voor anderstaligen, rekenen, met de computer werken…: je leert het allemaal bij leerpunt.

De schaalvergroting wil niet zeggen dat er op minder plaatsen lesgegeven wordt. Cursisten kunnen nog steeds terecht in de verschillende vestigingen van Leerpunt Waas en Dender in Sint-Niklaas, Dendermonde, Beveren, Wetteren en Lokeren, maar ook in tal van andere gemeenten. Met 38 lesgevers wil leerpunt elk jaar meer dan 1600 cursisten bereiken.

Select 2022Select 2022

Meer nieuws

Vicaris valt 2 keer in de prijzen

De Dendermondse brouwerij Dilewyns werd vorige maand tijdens de Belgian Beer Awards bekroond met liefst 2 prijzen. “We behaalden de gouden medaille

Volkskunstgroep Reynout viert 75 jaar

Precies 75 jaar geleden beslisten enkele enthousiaste jongeren ook in Dendermonde een volkskunstgroep op te richten. Enkele maanden later werd Reynout boven

Geef een antwoord